Humahuaca in Argentinië een droom voor fotografen

Quebrada de Humahuaca
Humahuaca is gelegen in het oosten van de provincie Jujuy in het noordwesten van Argentinië. Het gebied kent verschillende klimaatzones, overdag kunnen maximum temperaturen worden bereikt van 38 graden Celsius, terwijl de temperatuur 's nachts flink daalt tot soms wel 10 graden onder nul. De stad kent vele koloniale aspecten.  De smalle geplaveide straatjes met straatlantaarns en prachtige huisjes zijn een wandeling waard.
Wereldwijd bekend is de stad Humahuaca vanwege de grot Quebrada de Humahuaca.
Bewonder de grot van Quebrada de Humahuaca, die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst, het is wereldberoemd door het prachtige kleurenspel. In kleine dorpjes wonen de vriendelijke Quechua boeren. Een bezoek aan de Quebrada de Humahuaca kunt u het beste in de ochtend brengen, want later op de dag wordt het erg heet. Het dorp Humahuaca (130 km ten noorden van Jujuy) is voor fotografen een droom. (lemen huizen, geplaveide straatjes, mooie pleinen). 
De enorme zout lagune "Monumento Natural Laguna de los Pozuelos" op bijna 4000 m boven de zeespiegel, biedt plaats aan diverse vogelsoorten o.a. flamingo's, meerkoeten en ganzen. Dit gebied kunt het beste bereiken met een huurauto.
Nog een tip: veel van de toeristische bezienswaardigheden liggen op een behoorlijke hoogte, loop daarom langzaam, ongemakken door een tekort aan zuurstof kunt u zo voorkomen.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden