Villa de Merlo, stad van uitzonderlijke schoonheid

Villa de Merlo
Villa de Merlo in de provincie San Luis, is een stad aan de voet van de Sierras de los Comechingones in Argentinië, tussen de heuvels van El Tren en Divisadero. Villa de Merlo is werkelijk van uitzonderlijke schoonheid. Het beste kunt u wellicht een binnenlandse vlucht nemen naar San Luis, om van daaruit de laatste 200 kilometer te overbruggen met de bus of huurauto.
Villa de Merlo kunt u in elk seizoen bezoeken, het klimaat is werkelijk geweldig. Merlo heeft een droog klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden Celsius. De zomer temperaturen variëren van 18 tot 33 graden Celsius, terwijl in de winter de temperaturen variëren van 4 tot 17 graden Celsius. Het centrum van Villa de Merlo ligt op een hoogte van 890 meter boven de zeespiegel en wordt gekenmerkt door diverse gebouwen uit het begin van de achttiende eeuw, zoals: de kapel Nuestra Señora del Rosario of het Plaza Central. Andere belangrijke gebouwen zijn het stadhuis, het postkantoor, het politiebureau en het huis genaamd Casa del Poeta. Al deze gebouwen zijn trouwe getuigenissen van het koloniale tijdperk.
In de buurt van Merlo vindt u nog andere interessante plaatsen zoals: Papagayos, Santa Rosa de Conlara, La Angostura en Concarán. Ze bieden diverse bezienswaardigheden, natuurgebieden en prachtige landschappen, ook archeologisch zijn ze van groot belang voor de provincie San Luis. Villa de Merlo is ook uitermate geschikte bestemming voor een avontuurlijke vakantie. Paragliding, deltavliegen, wandelen, mountainbiken en 4 x 4 excursies behoren tot de mogelijkheden. De ligging van dit charmante dorp en de omgeving is ideaal voor deze spannende activiteiten.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden