5 meest exotische plekken in Argentinië

Elk van deze bestemmingen heeft iets dat het verrassend maakt. Ze zouden op uw lijst "plaatsen om te bezoeken" moeten staan. Van noord naar zuid heeft Argentinië landschappen die impact hebben. Uitgestrekte kusten, imposante bergen, eindeloze vlaktes, opgesloten bossen, rivieren, meren, lagunes en zelfs beroemde watervallen. Elke plaats is uniek, sommige bekender en andere wachten erop ontdekt te worden.

In dit artikel zullen we een rondreis maken langs 5 ​​exotische Argentijnse bestemmingen die tot nu toe maar weinigen kennen. Argentinië heeft een breed scala aan opties voor alle soorten reizigers en dit zijn de plaatsen die op uw lijst met "plaatsen om te bezoeken" zouden moeten staan.

Ojos de Mar, Salta

Deze drie kleine turquoise lagunes, met water dat lijkt op dat van de Caribische Zee, bevinden zich midden in een smetteloze witte zoutvlakte aan de rand van Tolar Grande.

De Ojos de Mar vormen een heel bijzonder ecosysteem waar levende stromatolieten worden gevonden (groepen fotosynthetische microben die worden geassocieerd met bacteriën die organische rotsen vormen). Stromatolieten zijn de oudste sporen van leven op aarde en minstens 3,4 miljard jaar geleden hielpen ze bij het genereren van zuurstof in de atmosfeer. Het is de enige plek op de planeet waar levende stromatolieten naast fossielen bestaan.

La Payunia, Malargüe (Mendoza)

Dit reservaat ligt in het zuiden van de provincie Mendoza, in het departement Malargüe. Het is het gebied van de planeet met de hoogste dichtheid aan vulkanen, meer dan 800 toppen in 450.000 hectare die het gebied hebben getransformeerd in een zwarte woestijn die alleen bezocht kan worden met een geautoriseerde gids. Onderweg kunt u gaan wandelen, fotografische safari's, paardrijden, de fauna observeren en 4 × 4 tochten maken.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Malacara-vulkaan, een verrassende plek waar je het binnenste van zijn grotten kunt verkennen.

Campo de Piedra Pómez, Catamarca

Dit verbazingwekkende natuurwonder bevindt zich in Argentinië, hoewel misschien maar weinigen het weten. Aan de rand van El Peñón creëerde vulkanische activiteit vreemde formaties van wit en okerkleurig gesteente met roze uiteinden, vergelijkbaar met meringue. Het contrast tussen het wit van de steen en het blauw van de lucht is het fotograferen waard.

Als je daar bent, heb je het gevoel dat je in een maanlandschap bent. Het gebied, meer dan 3.000 meter hoog, heeft een oppervlakte van 25 kilometer en kan te voet verkend worden, maar vergeet niet een zonnehoed en voldoende water mee te nemen.

Villa Epecuén, Buenos Aires

Ook wel bekend als de spookstad. Villa Epecuén is een grote attractie voor fotografieliefhebbers, zoals fotografen, filmmakers en modeproducenten. De verlaten straten, gebarsten vloeren, kale witte bomen, de overblijfselen van een oud slachthuis, omgevallen lichtmasten, vormen een verrassend en opvallend tafereel. 

Sierra de Hornocal, Jujuy

Iedereen kent zeker de Cerro de los Siete Colores, in Purmamarca. Het is een van de beroemdste heuvels van het land vanwege het aantal kleuren dat het op de hellingen heeft, er zijn er in totaal 7. Het Hornocal-gebergte loopt echter niet ver achter, het lijkt het zelfs te verslaan in het aantal kleuren dat het presenteert, velen zeggen dat het er in totaal 14 zijn.

Dit gebergte ligt 25 kilometer van Humahuaca en wordt gekenmerkt door een kalkrijke formatie van verschillende mineralen die, wanneer geërodeerd, driehoekige formaties van vele kleuren op de hellingen van de bergen achterliet.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden