Tilcara Argentinië het hele jaar bezienswaardig

carnaval Tilcara
Tilcara is gelegen op 2465 meter boven zeeniveau aan de oevers van de Rio Grande, aan de Nationale Route 9, 84 km ten noorden van San Salvador de Jujuy. Het klimaat in deze regio is droog gematigd, de temperatuur neemt echter sterk af als u hoger komt. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur bedraagt zo'n 20 graden Celsius. De arme vegetatie in de regio is samengesteld uit:  acacia's, peper bomen, populieren en wilgen en een gevarieerde fauna, waaronder vicuña's, guanaco's, vossen, fretten, vizcachas (familie chincilla) en condors. Tilcara met de lage gebouwen aan de steile straatjes, biedt een prachtig uitzicht over de Quebrada en het rijke culturele leven van haar inwoners. Het museum del Instituto Interdisciplinario in Tilcara wordt beschouwd als de Archeologische hoofdstad van Jujuy. Op slechts een paar kilometer van het centrum van de regio, kunt u een Pucará (een fort), gebouwd door de oorspronkelijke bewoners van de Quebrada de Humahuaca aanschouwen.
Er zijn verschillende excursies mogelijk, zoals in een 4 x 4 een tocht maken door de Cerro Morado, maar ook wandelen, mountainbiken, paardrijden of zelfs sandboarden in de omliggende duinen behoren tot de mogelijkheden.
Tilcara heeft ook een museum voor schilderkunst, een museum voor beeldhouwkunst en een carnaval museum, waar u typische personages en eigen ceremonies kunt ontdekken.
De traditionele feesten in Tilcara behoren tot de meest interessante toeristische bezienswaardigheden, Fiesta Popular del Tilcareño of de Pachamama en natuurlijk het caranaval in de zomer, maken de stad tot een plek om het hele jaar door te bezoeken.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden