Tinogasta agrotoerisme in Argentinië

 San Franciso pas Tinogasta
Tinogasta, Argentinië is gelegen op de westelijke oever van de río Abaucán, zo'n 1500 meter boven zeeniveau en 279 kilometer van de hoofdstad van de provincie Catamarca, in de meest westelijke zone. Om Tinogasta te bereiken kunt u het vliegtuig nemen vanaf Buenos Aires (Aeroparque Jorge Newbery) naar San Fernando del Valle de Catamarca, vervolgens kunt u met de auto via de nationale routes 38 en 60 Tinogasta bereiken. Vanaf het buurland Chili kunt u de San Franciso pas in het Andes gebergte nemen, via de corridor Bioceánico, dit gebied is overigens bekend vanwege haar prachtige natuur. Dit gebied met meer dan 20 vulkanen, waaronder de vulkanen genaamd de Pissis en de Ojos del Salado, de twee hoogste vulkanen ter wereld.
De temperatuur in deze regio is erg aangenaam, met maximale zomerse temperaturen van 33 graden Celsius en een minimum van 19 graden Celsius. In de winter variëren de temperaturen tussen de 2 en 21 graden Celsius.
Tinogasta is tegenwoordig een van de belangrijkste stedelijke centra in het westelijke deel van Catamarca. Rond het dorp zijn uitgestrekte wijngaarden, olijfbomen en boerderijen, waarvan enkele tijdens een agrarische tour kunnen worden bezocht.  Er zijn verschillende wijnhuizen, die uitstekende wijnen produceren, velen worden geëxporteerd en hebben diverse prijzen gewonnen. De meest populaire druivensoorten zijn syrah, malbec en cabernet.
Door haar geografische ligging en klimatologische kenmerken, biedt Tinogasta de meest uiteenlopende mogelijkheden voor een avontuurlijk toerisme, een fotografische safari of een plek om gewoon te ontspannen in de bergen. Tijdens uw vakantie in Tinogasta kunt u wandelen, abseilen, vliegvissen, breng daarnaast een bezoek aan de wijnhuizen, de oude molen en de vele kerken.
Niet ver van Tinogasta kunt u een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Fiambalá en Aguadita met natuurlijke zwembaden met temperaturen tussen 38 en 70 graden Celsius.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden