Perito Moreno genieten van de rust en de geschiedenis van Argentinië

Lago General Carrera
Het stadje Perito Moreno in Argentinië is gelegen in het noordwesten van de provincie Santa Cruz. Op de kruising van de Provinciale Route 43 met Nationale Route 40. De stad wordt doorkruist door de rivier de río Fénix Grande en wordt omgeven door toeristische boerderijen, waar uitstekende groeten en fruit worden verbouwd. Landschappelijk is het gebied erg attractief.
Perito Moreno is de toegangspoort tot de archeologische locatie  Cueva de las Manos op ongeveer 160 kilometer afstand en de Cañadón Río Pinturas, u vindt er rotsschilderingen die ouder zijn dan 10.000 jaar. De rivier en de canyon hebben een lengte van 150 kilometer.
 Het gebied is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Op 60 kilometer van Perito Moreno en in de buurt van de stad Los Antiguos ligt het meer genaamd Lago Buenos Aires in Argentinië, in Chili wordt het Lago General Carrera genoemd. Het meer is enorm en heeft een totale oppervlakte van 2240 vierkante kilometer. Daarvan liggen 881 vierkante kilometer in Argentenië en behoort de rest tot Chili. De visvangst en bosbouw vormen de belangrijkste bron van inkomen. In Puerto Tranquilo wordt het toerisme steeds belangrijker ook vanwege de aanwezige mergelgrotten. U kunt ook een bezoek brengen aan het toeristische complex van Lagos del Furioso, u kunt er ontspannen genieten tijdens uw verblijf in beuken- schilderachtige huisjes met sauna en tuin. Er zijn diverse excursie mogelijkheden in de omgeving, maar altijd met respect voor de natuur. Vanaf het complex kunt u het blauwachtige meer Lago Posadas en de de majestueuze wateren van het meer Lago Pueyrredón bereiken. U heeft hier een prachtig panoramisch uitzicht op de Cerro San Lorenzo, gletsjers en ijs muren.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden