Cachi prachtige natuur in het noordwesten van Argentinië

Gelegen tussen Salta (170 km) en het wijndorp Cafayate (160 km) ligt het dorp Cachi (Quechua "zout") werd reeds opgericht voordat de Spanjaarden kwamen uit Diaguitas. De vroegere bewoners gebruikten het water van de Río Cachi en de Río Calchaquí voor hun landbouwgewassen.
In de zomer is het in Cachi met temperaturen boven de 35 graden Celsius zeer heet. In de winter is het met zo'n 25 graden Celsius aangenaam. Alle reizigers die de tocht maken van Salta of Cafayate over een zeer goed geasfalteerde straat, naar Cachi zullen onder de indruk zijn. De prachtige natuur en de wit geschilderde lemen huizen. De reis zelf is een zeer indrukwekkende ervaring. Vanaf Salta voert de tocht door de Quebrada de Escoipe over de eindeloze bochten naar de Cuesta del Obispo en verder naar het hoogste punt van de route de Piedra de Molino op ca. 3.300 meter hoogte. U passeert ook de beroemde "Recta del TinTin",  het Nationale Park "Parque Nacional Los Cardones", onderdeel uitmakend van de legendarische route "Camino del Inca". Ook via Cafayate bereikt u Cachi, via een prachtige rit langs spectaculaire rotsformaties, kleine oases en oude, rustige dorpjes in de Valles Calchaquíes.

Las Ruinas Pailas Cachi
Bezienswaardigheden Cachi:het pittoreske plein in het centrum ("Plaza 9 de Julio"), omgeven door een oude stenen muur die doet denken aan de afstammelingen van de Indiase voorouders. Op de Plaza, ontdek je ook de prachtige kerk "Iglesia San Jose". Aan het westelijke uiteinde van het plein vindt u een interessante ambachtelijke markt ("Mercado Artesanal") en het VVV-kantoor. In het "Museo Arqueológico Pío Pablo Díaz", vindt u veel archeologische oudheden uit de rijke geschiedenis.
Bezienswaardigheden in de omgeving van Cachi: de "Camino Las Ruinas Pailas" hier vindt u bijzonder interessante archeologische ruïnes, op zo'n 15 kilometer buiten het dorp. U kunt ook een uitstapje maken naar het bergmassief "Nevado de Cachi" met zijn toppen van 6000 meter boven zeespiegel.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Argentinië excursies, tickets en bezienswaardigheden